Parterapi Kolding

Sexologisk-rådgivning

Er der krise i jeres parforhold og leder I efter parterapi i Kolding?

FOTO: KIRSTEN ADLER

Mange vælger at gå til en parterapeut når parforholdet er i krise eller parterne sidder fast i uhensigtsmæssige mønstre og gentagne konflikter.

At gå ind i et parforhold vækker en masse følelser, og der er meget på spil i parforholdet. Langt mere end i nogle andre relationer. Vi bliver trigget af hinanden og det vækker gamle erfaringer og forsvarsstrategier, som vi ofte ikke er opmærksomme på.

Når I finder en god parterapeut i Kolding, får I mulighed for at blive opmærksomme på disse mønstre. Hvad bliver der sat i gang hos jer hver i sær, hvad er der på spil, og hvordan udspiller det sig mellem jer.

I parterapi ses det ofte, at parterne er blevet hårde og rigide. De føler sig ofte ensomme og tomme, og forbindelsen mellem dem er kappet. Sproget og tonen er blevet kritisk og bebrejdende, og de rækker ikke ud til hinanden mere. Den rette parterapeut i Kolding, kan støtte jer, med at nå ind til hinanden igen, ved at skærpe jeres opmærksomhed på hvad I gør, og hvordan i formidler det til hinanden.

Typiske temaer i parterapi

  • Utroskab
  • Mistillid og jalousi
  • Problemer med kommunikationen
  • Konflikter der gentager sig
  • Manglende intimitet
  • Arbejdsfordeling i hjemmet
  • Ensomhed i parforholdet

Hvornår er det tid til at finde en parterapeut?

Selv den bedste parterapeut i Kolding, kan ikke på magisk vis skaffe jer et godt parforhold, så I må naturligvis forvente, at I selv skal arbejde på det I opdager i parterapien. De fleste par der går i parterapi, og arbejder med deres forhold, kan lykkedes med at finde hinanden igen.

I enkelte tilfælde er parterne kommet så langt væk fra hinanden, at der ikke er mere vilje tilbage i den ene eller begge, og så er det op ad bakke. Hvis parterapien skal have effekt, kræver det at I begge er motiverede.

Jeg vil anbefale at I søger efter parterapi i Kolding, hvis I mistrives og oplever, at der ikke er udvikling i jeres parforhold. Eller hvis I oplever at I ikke selv kan løse problemerne og sidder fast i rollerne. Fastlåste problemer i parforholdet går sjældent over af sig selv og kræver en aktiv indsats. Jo længere I venter, des længere væk fra hinanden kan I komme.

Søger du terapi i København?

Den rette parterapi i Kolding

Når I har udvalgt jeres parterapeut i Kolding kan I evt. høre om der er mulighed for en indledende samtale, så I sammen kan forventningsafstemme. Her kan I også høre hvordan vedkommende arbejder og om der er kemi mellem jer.

Desværre er parterapi ikke et beskyttet fag, så alle i Kolding kan kalde sig for parterapeut. Derfor er det en god idé at undersøge lidt forskellige parterapeuter i Kolding; deres uddannelse, kompetencer og erfaring. Jeg anbefaler enten en psykoterapeut MPF eller en psykolog, og begge med en parterapeutisk efteruddannelse.

Om mig?

Hvis I ikke lykkedes med at finde den rette parterapeut i Kolding, står jeg naturligvis til rådighed for online parterapi. Online terapi kan dog (i min optik) ikke erstatte et fysisk møde, men er stadig virkningsfuldt.

Vil I høre mere, eller er nysgerrige på hvordan jeg arbejder, kan I booke en gratis online forsamtale nedenfor, eller læse mere om parterapi her.

Book tid her

 

Jeg er certificeret både psykoterapeut MPF, parterapeut og sexolog på anerkendte og evaluerede uddannelser. Jeg er godkendt både af Dansk psykoterapeut forbund samt DACS (Dansk forening for Klinisk Sexologi), som er garant for et høj faglighed og erfaring.