Parterapi i Esbjerg

Sexologisk-rådgivning

Har I prøvet og prøvet at arbejde på jeres parforhold, men uden at få løst konflikten? Så kan det være tid til parterapi i Esbjerg.

FOTO: KIRSTEN ADLER

De fleste vil gerne løse deres problemer selv, og helst uden at involvere andre – og slet ikke fremmede – i parforholdets problemer. Desværre oplever mange at de prøver og prøver, og lige meget hjælper det. Nogen gange tvært imod. Parret kommer til at sidde fast i konflikten, og hver gang den opstår, ender de samme sted igen, hvor ingen af parterne føler sig hørt.

Når I finder den rette terapeut til parterapi i Esbjerg, er det ikke parterapeutens job at være dommer over for jeres liv, men i stedet sammen med jer, finde muligheder og andre veje at løse jeres konflikt på, og undersøge hvad kernen af jeres problem egentlig handler om.

Parterapi er upartisk, og det handler ikke om at finde skurken, hvem der er forkert på den, har skylden eller hvem der skal ’rettes’. Opgaven består i at opdage hvad der opstår imellem jer, når I gør som i gør.

Typisk er det gamle mønstre og erfaringer, der gør det rigtig svært for parret, at nå ind til hinanden. Mønstre og forsvarsmekanismer sker pr. refleks, ureflekteret og uovervejet, og det er disse mønstre parterapeuten typisk er interesseret i, velvidende at I begge gør jeres bedste, og ingen af jer er forkerte.

Parterapi Esbjerg

Der findes flere dygtige parterapeuter i Esbjerg. Har I ikke erfaring med at gå i parterapi, og ikke har nogen anelse om hvad I skal kigge efter, når I leder efter den rette parterapeut i Esbjerg, er min anbefaling at I sikrer jer et højt uddannelsesniveau og erfaring. At parterapeuten har en baggrund som enten psykolog eller psykoterapeut MPF (godkendt af Dansk Psykoterapeutforbund), og begge med en parterapeutisk efteruddannelse.

Kemien mellem jer og terapeuten har også en væsentlig betydning, så hvis parterapeuten tilbyder en kort indledende samtale, hvor I kan forventningsafstemme og møde terapeuten, vil jeg anbefale at I benytter jer af denne mulighed.

Parterapi

Selv den dygtigste parterapeut i Esbjerg, kan ikke på magisk vis få jeres problemer til at forsvinde. Så I må forvente at selv skal arbejde på jeres parforhold og sætte noget handling på det I opdager i parterapien. Parterapeuten kan støtte jer på rejsen og facilitere dialogen mellem jer under sessionen, men har ikke nogen indflydelse på hvad der sker efter sessionen. Så jo mere I arbejder på at skabe forandring når I kommer hjem igen, des mere (og hurtigere) effekt har parterapien.

parterapi i Esbjerg

Kan I ikke finde parterapi i Esbjerg, der passer til jer?

Har I søgt efter parterapi i Esbjerg uden held, er I naturligvis også velkommen til at booke en gratis forsamtale hos mig. Jeg kan dog ikke tilbyde at komme til Esbjerg, da jeg har klinik i København, men har mulighed for online sessioner. Online terapi kan aldrig erstatte et fysisk møde (i min optik), men det er stadig virkningsfuldt.

I kan læse meget mere om hvordan jeg arbejder med parterapi her, eller booke en online forsamtale nedefor.

Book tid her

Jeg er certificeret både psykoterapeut MPF, parterapeut og sexolog på anerkendte og evaluerede uddannelser. Jeg er godkendt både af Dansk psykoterapeut forbund samt DACS (Dansk forening for Klinisk Sexologi), som er garant for et høj faglighed og erfaring.